Mesta mästarna har gjort det igen. Inför ett kokande Wembley tog Real Madrid sin ”Decimoquinta”, lagets 15:e Champions League-titel genom historien, efter att ha besegrat Dortmund med 2-0 under lördagskvällen.

Dortmund, underdogen i sammanhanget, rivstartade dock finalen i första halvlek och gick ut stenhårt. Runt 20 minuter in i matchen hade det tyska laget två jättelägen efter varandra. Det andra i form av Niclas Füllkrugs skott som gick insidan av stolpen ut och fick hela Wembley att dra efter andan.

Men som det ofta blir när man inte får utdelning så vände matchen. Det första målet för Real Madrid kom på en fast situation i 74:e matchminuten när Toni Kroos – i sin absolut sista klubblagsmatch i karriären – slog en hörna som högerbacken Dani Carvajal nickade i nät.

När Vinicius Júnior i 83:e minuten dundrade in 2-0 till Real Madrid så kändes det mer eller mindre avgjort. Vinicius Júnior, av många (inklusive lagkamraten Jude Bellingham) ansedd som världens just nu bäste fotbollsspelare, satte även det avgörande målet i CL-finalen 2022 när Real Madrid besegrade Liverpool med 1-0. Det blir hans andra CL-titel som blott 23-åring.

Stjärnan hejades även på av ingen mindre än Jay-Z, som fanns på plats på arenan. Detta, delvis, på grund av att Vini Jr. är signad till hans Roc Nation Sports.