Igår var jag på besök på Estrella fabriken och med mig hem fick jag Estrellas tre nya sorter Chips & Bågar ( läs krokar ).
De nya Popped Chipsen är en lättare chips med 40% mindre fett än vanliga chips och man finstrimmlar torkade små potatis som man sedan formar och bakar i ugn.
Påsarna är på 120gram vilket kan tyckas snålt tilltaget men efter att ha tryckt i mig en påse måste jag säga det var helt perfekt! Chipsen väger verkligen inget, det lite av en mix på thaikrogarnas räkchips och Pringles.
Smaken är smarrig! Grymt bra krisp och kryddningen sitter kvar och ger en bra stark smak.
Till dip funkar de perfekt! OM man singel dippar dvs vilket jag inte gör när jag sitter själv och trycker i mig.
När jag chipsar själv hemma är dubbeldip obligatorisk och där blir det tyvärr en fail med dessa tyvärr.
Då chipsen är så lätta blir de väldigt mjuka efter en dip och då man testar att attackera dipskålen en gång till med samma chips så går chipset av i skålen. MEN detta gäller som sagt bara dubbeldippare!
Betyget är helt klart en fyra på dessa och chipsen är nyskapande och flera mil bättre än OLW variant av ungsbakade chips!
En riktigt fin 4/5 får Estrella Popped Sour cream från Chipskungen och rekomenderat pris är 19:- i butik!
Chips O’hoy!